یاس کبود

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

ترسم که اشک مانع دیدار من شود

24 اردیبهشت 1398 توسط مرضيه موسوي ندوشن

گاهی بساط عیش خودش جور می شود
گاهی دگر تهیه به دستور می شود
یک مژده ی مسرت بخش، از یک اتفاق بزرگ دلالت می کرد.
اگرچه باورم نمی شد، ولی برای دیداری که حتی تصور آن هم برایم مشکل بود انتخاب شده بودم. آنقدر گیج و مبهوت از این توفیق بزرگ بودم که نمیدانم چگونه زمان سپری شد. وقتی به خود آمدم، خود را در جوار قبله ی آمال دل سوختگان و شیفتگان ولایت دیدم.
وقتی قرار است همه چیز با بهترین اتفاق همراه شود، نزدیک ترین مکان به سرچشمه ی نور به انسان تعلق می گیرد. عقربه های ساعت هر چه سرگردان به دور خویش می چرخند، گویی تپش قلب مرا کوک می کنند و آن بی نوا نیز در فضای تنگ سینه بیقراری می کند، و یک لحظه انتظار به سر می رسد و آرزوی بزرگی که بزرگی آن را حالا می شود فهمید، محقق می شود.
آنچه در اختیار انسان نیست سیل اشک است که از چشمه ی چشم مبهوت، سرازیر می شود. جریانی که همه ی زنگار های وجودم را با خود می شوید و گواهی می دهد که چه آتشفشانی در درونم در فوران است.
لحظه ها می گذرند، ثانیه هایی که هر کدام یک سال برکت و میمنت را به همراه دارد، لحظه هایی که می گذرند و حسرت گذرانشان در دل می ماند. حس کسی را دارم که طالب دیدن خورشید است ولی چشم ضعیفش تاب این دیدن را ندارد.
ناگهان قبله ی دل ها تذکر به یکدلی جمع برای صف آراستن به جانب قبله ی سنگی می دهد و نماز این ستون خدشه ناپذیر دین شروع می شود و در صفایی معنوی و عرفانی به پایان می رسد. نمازی که بوی دعای عهد می دهد، در دوران غیبت منجی عالمگیر. نمازی که عطر و بوی امید در نا امیدی عصر غیبت دارد. نمازی که «انهم یرونه بعیدا» را چه زیبا به «نراه قریبا» مجسم می کند.
هر چه از حال و هوایم بگویم کم گفته ام. جمع همسفران پراکنده می شوند ولی دلم نمی آید از این چشمه ی نور دل بکنم و مانند تشنه ای که می خواهد آخرین قطره های یک پیاله را بنوشد پافشاری می کنم. سجده ی یار طولانی و سماجت من فرا تر از آن، و اینجاست که خورشید را در چند قدمی خود احساس می کنم، اگرچه می خواستم بیشترین فیض را به چشمانم برسانم ولی باز، سیل اشک مانع دیدن روی خورشید شد و بدرقه ی قدم های یار، سجده ی شکر من به درگاه معبود بود، و تازه میفهمیدم بزرگی آرزویی را که عمری در دل نگه داشته بودم.
مرضیه سادات موسوی ندوشن
طلبه مدرسه ی الزهرای یزد

 نظر دهید »

دیدار یار

19 اردیبهشت 1398 توسط مرضيه موسوي ندوشن

گفته بودم چوبیایی غم دل با تو بگویم            چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی                      تحقق ارزوهارا می توان با احساس وجد وشادی توصیف کرد. گاهی آرزوهای بر آورده شده توصیف نا پذیر است .شاید به خاطر غیر منتظره بودن آن. نمی دانم دلیل الکن بودنم برای توصیف لحظه ی دیدار را در کدام یک جستجو کنم .اگر چه زبانم الکن است برای بیان حس درونیم ولی خوشی در دل دارم که نمی توانم ار بیان آن ساکت بمانم.زیارتی در پیش است که آرزوی همه ی آزادیخواهان در جهان است .واین نصیب من شده است  .زیارت بزرگ مردی که  به آزادگی وآزادمردی معنی بخشیده است.زیارتی که اشک شوق را در چشمم حلقه می زندوقلب  را به تپشی دوچندان وا می دارد.زیارتی که می طلبد حرفهای نگفته را به زبان آورده اما چه کنم آن قدر عظمت وابهت محبوب زیاد است که حرفهای نگفته در بیکران او رنگ می بازد.                                                             گفته بودی چو بیایی غم دل با تو بگو یم    چه بگویم که غم از دل برودچون تو بیایی

 1 نظر

دیدار یار

19 اردیبهشت 1398 توسط مرضيه موسوي ندوشن

گفته بودم  چو بیایی غم دل با توبگویم     چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی                                          تحقق ارزوها رامی توان با احساس وجد وشادی توصیف کرد.گاهی ارزوهای براورده شده توصیف ناپذیر است.شاید به خاطر بزرگی ارزوی بر اورده شدهوشاید هم به خاطر غیر منتظره بودن آن                                       نمی دانم دلیل  الکن بودنم برای توصیف لحظه دیدار رادر کدام جستجو کنم اگر چه زبانم الکن است برای بیان احساس درونیم.ولی خوشی  در دل دارم که نمیتوانم ازبیان ان ساکت بمانم.زیارتی در پیش است که آرزوی همه ی ازادیخواهان در جهان است واین نصیب من شده است .زیارت بزرگ مردی که  به آزادی وآزاد مردی معنی بخشیده است .                                                                                                                                       زیارتی که اشک شوق رادر چشمم حلقه می زند وقلبم رابه تپشی دوچندان وا می دارد.زیارتی که می طلبدحرفهای نگفته رابه زبان آورداما چه کنم .آنقدر عظمت وابهت محبوب زیاد است که حرفهای نگفته در بی کران او رنگ می بازد.                                                                                                                                                   گفته بودم چو بیایی غم دل با تو بگویم       جه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی                             

 نظر دهید »

شهید استکبار ستیز 

05 اردیبهشت 1396 توسط مرضيه موسوي ندوشن

​محمد منتظر قائم در سال ۱۳۲۷ هجری شمسی در یک خانوادهٔ مذهبی در شهر فردوس به دنیا آمد. در کودکی به  یزد رفت و در آنجا به ادامهٔ تحصیل پرداخت. همزمان با تظاهرات ۱۵ خرداد، در صف مبارزه با حکومت شاه درآمد. پس از پایان خدمت در شرکت برق توانیر مشغول به کار شد و همزمان برای استقرار حکومت اسلامی با تشکیل گروهی به مبارزه پرداخت. او در سال ۱۳۵۱ دستگیر و زندانی شد. او بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران استان یزد انتخاب شد و مسئول بنیانگذاری و تشکیل سپاه یزد و تصفیهٔ کمیته گردید.

در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ به دستور مستقیم ابوالحسن بنی صدر، که در آن زمان سمت فرماندهی کل قوا را داشت هلی‌کوپترهای به جا مانده از عملیات شکست خورده آمریکایی‌ها در صحرای طبس بمباران شد و اسناد سری و مهم باقی‌مانده در آتش سوختند و محمد منتظرالقائم فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یزد که در منطقه از هلی‌کوپترها محافظت می‌کرد، کشته شد و به مقام والای شهادت نایل آمد .

منبع: ویکی پدیا فارسی 

 نظر دهید »

سخنان مقام معظم رهبری در دیدار روز عید مبعث 

05 اردیبهشت 1396 توسط مرضيه موسوي ندوشن

​در عید پرشکوه مبعث پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی (صلی‌الله‌علیه‌وآله)، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان نظام، قشرهای مختلف مردم و سفیران کشورهای اسلامی، بعثت را برنامه‌ای نورانی، جاودانه و تحول‌آفرین برای همه‌ی جوامع بشری خواندند و با اشاره به ضرورت ایستادگی برگرفته از تعالیم اسلام در مقابل دشمنان و زورگویان جهانی، افزودند: ملت با حضور در انتخابات پیشِ رو، دشمنان اسلام و ایران را مأیوس خواهد کرد ضمن اینکه لازم است نامزدهای محترم به مردم قول دهند برای پیشرفت کشور و باز کردن گره‌ها، نگاهشان به خارج از مرزها نخواهد بود.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تبریک عید سعید مبعث به ملت عزیز ایران و همه‌ی مسلمانان جهان خاطرنشان کردند: بعثت رسول خاتم در دنیای غرق در تاریکی و جهل و ظلم و غرور رخ داد و پیامبر گرامی اسلام با دعوت به نور یعنی تشکیل حکومتی متکی بر عدل و انصاف و وحدت و ایستادگی در مقابل ظلم، نشان داد برنامه‌ی بعثت در همه‌ی جوامع بشری و در همه‌ی دوران‌ها، قابل تحقق و اجرا است و می‌تواند زیرساخت تشکیل عظیم‌ترین تمدن بشری قرار گیرد.

ایشان با تأکید بر نیاز عمیق بشریت امروز به برنامه‌ی بعثت، شناخت افکار عمومی جهان را از معنی و مفهوم بعثت بسیار مهم برشمردند و افزودند: بعد از تشکیل جمهوری اسلامی که رشحه‌ای از رشحات حکومت نبوی در آن جلوه کرد، دشمنان جوامع بشری، خصومت و مبارزه با منشأ این حرکت عظیم یعنی اسلام را در دستور کار جدی قرار دادند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «توانایی بی‌بدیل اسلام در رشد و شکوفایی جوامع انسانی»، «ظرفیت شکل‌دهی به تمدن توأمان مادی و معنوی» و نیز «قدرت اسلام در مقابله با ظلم و تعدی» را از دلایل اصلی دشمنی مستکبران با دین مبین اسلام برشمردند.

ایشان افزودند: تشکیل گروه‌های تروریستی به نام اسلام و تفرقه‌انگیزی میان کشورهای اسلامی از جمله در عراق و سوریه و بحرین و یمن از توطئه‌های آمریکای ظالم و رژیم خبیث صهیونیستی برای مقابله با اسلام است.

رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: البته ظالمان جهانی با جمهوری اسلامی بیشتر از دیگر کشورهای مسلمان دشمنند اما مشکل اصلی آن‌ها اصلِ اسلام است و این واقعیت را باید همه‌ی مسلمانان درک کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درک علت دشمنی مستکبران با اسلام را وظیفه‌ی مسئولان کشورهای اسلامی خواندند و افزودند: دولت‌های اسلامی باید بفهمند که هدف آمریکا از همراهی با یک کشور اسلامی و دشمنی با یک کشور دیگر، جلوگیری از وحدت جهان اسلام و مانع‌تراشی بر سر راه درک مشترک مسلمانان از منافع جوامع اسلامی است.

رهبر انقلاب با ابراز تأسف از توفیق سیاست‌های تفرقه‌افکنانه‌ی آمریکایی‌ها در منطقه افزودند: غارتگران دستشان در جیب برخی کشورهای منطقه است و برای ادامه‌ی این کار، سعی می‌کنند جمهوری اسلامی یا ایران یا تشیّع را دشمن آن‌ها جلوه دهند اما همه باید این نکته را درک کنیم که اتحاد و ایستادگی در مقابل زورگویان، راه پیشرفت جهان اسلام است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، عزم و اراده‌ی ملت ایران را در مقابله با زورگویی‌ها، اختلال‌ناپذیر و قاطع خواندند و خاطرنشان کردند: همه‌ی ملت، جوانان و مردم انقلابی و مؤمن در مقابل مستکبران ایستاده‌اند و در هر کشوری، این ایستادگیِ برگرفته از بعثت پیامبر محقق شود، دشمنان هیچ تعرض و هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.

رهبر انقلاب اسلامی، «ایمان و اتحاد و حضور در صحنه»ی ملت را عامل شجاعت و ایستادگی جمهوری اسلامی برشمردند و تأکید کردند: شرکت در انتخابات پیشِ رو از مظاهر مهم حضور پرطراوت مردم در صحنه است.ایشان با اشاره به ابعاد مختلف انتخابات افزودند: شرکت در انتخابات در نظام اسلامی، وظیفه‌ی مردم و تبلور «شأن و حق و قدرت» آنان در شکل‌دهی به رأس اجرایی حکومت است، ضمن اینکه ایستادگیِ یکپارچه‌ی ملت، جسارت دشمن و توانایی تحرک و تعرض را از او سلب می‌کند.

رهبر انقلاب اسلامی، سیاست‌های مشترک و تهدیدآمیز همه‌ی مسئولان گذشته و حال آمریکا را در مخالفت با ملت ایران، نشانه‌ی نیت خباثت‌آلود مسئولان همه‌ی جریان‌های سیاسی این کشور دانستند و افزودند: آمریکایی‌ها در همه‌ی زمان‌ها برای ضربه زدن به ایران هر کاری می‌توانستند انجام داده‌اند اما همه بدانند هر کسی علیه ملت ایران تعرض کند، بدون تردید، به ضرر خودش تمام می‌شود چرا که عکس‌العمل ملت ایران در مقابل این حرکت، مستحکم خواهد بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، آینده‌ی مردم ایران را به فضل الهی، و در پرتو ایمان و ایستادگی ملت، بهتر از گذشته خواندند و تأکید کردند: باید این «ایمان، اتحاد، ایستادگی و حضور در صحنه» را حفظ کرد و با استفاده از توانایی‌ها و ظرفیت‌های داخلی و برنامه‌ریزی عاقلانه، ساخت درونی نظام را چنان مستحکم کرد که دشمن از توطئه‌هایش مأیوس شود و دست از دشمنی بردارد.

رهبر انقلاب در پایان سخنانشان از نامزدهای انتخابات خواستند در تبلیغات و برنامه‌هایشان به مردم یک قول دهند: قول بدهند که برای پیشرفت کشور، توسعه‌ی اقتصادی و باز کردن گره‌ها، به بیرون از مرزها، نگاه نخواهند کرد بلکه به توانایی‌های ملت و ظرفیت‌های کشور چشم می‌دوزند.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیس‌جمهور، مبعث را سرآغاز آخرین پیام الهی برای بشریت خواند و گفت: پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) با بعثت خود، مردم را در مسیر برادری و عدالت قرار داد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه جهان اسلام گرفتار خشونت، ترور، تکفیر، بی‌ثباتی و ناامنی است، افزود: امروز در جهان اسلام بیش از هر زمان دیگر به شنیدن پیام بعثت پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌وآله) نیازمندیم و باید همه‌ی تلاش‌ها را به‌کار  گرفت تا کشورهای اسلامی از مشکلات و ناامنی  رهایی یابند.

 نظر دهید »

نوروز مبارك

02 فروردین 1396 توسط مرضيه موسوي ندوشن

معلم،با وقار ي خاص نگاهي جستو گربه همه ي دانش اموزان انداخت وگفت :نقطه سر خط………

وخالق بي كرانه هاي زندگي نيز،در وزش باد جانفزاي بهار اينگونه مقدركرد:نقطه سر خط………

آري نوروز شروعيست بر نقطه ي پايان سال كهنه

املاي زندگيتان در سال نو لبريز از كلماتي روشن وغرور آفرين

نوروز مبارك

نوشته شده توسط:مرضيه موسوي ندوشن

 

 1 نظر

دستاورد هاي نظامي انقلاب اسلامي ايران (بخش دوم )

22 بهمن 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

نذير « خودروي روباتيك بدون سر نشبن »

امروزه گونه ای دیگر از جنگ افزار های رباتیک در حال تکامل است که از آن ها به عنوان UGV یاد می شود.این جنگ افزارها برپایه خودروهای زرهی سبک ساخته میشود؛ با این تفاوت که دارای سیستم های کنترل از راهدور و سامانه های اپتیک و مادون قرمز است. این جنگ افزار ها عموما از تکنولوژی هایبرید -که متشکل از موتوربرقی به عنوان موتور اصلی و یک موتور کوچک برای تامین انرژی الکتریکی است-استفاده میکنند. مزیت عمده اینتکنولوژی تصاعد گرمای کم و بی صدا بودن است که برای جنگ های شهری و ضدتروریستی بسیار مناسب است.کشور عزیزمان هم با توجه به اهمیت این جنگ افزارها، گونه ای از آن را با نام نذیر تولید کرده است.

در اولین نگاه طراحی ماجولار و منحصر به فرد آن جلب توجه می کند. نخستین بار است که در کشورمان بدنه ایبا چنین طراحی ای ساخته میشود. نکته حائز اهمیت در مقاومت بدنه زره پوش ها فقط ضخامت و کیفیت فولاد نیستبلکه طراحی تا اندازه زیادی بر این مهم تاثیر دارد. از این رو بدنه این خودرو با خم های V شکل سعی در منحرفکردن امواج انفجار دارد.
علاوه بر طراحی بسیار عالی چهار نارنجک دودزا در اطراف بدنه میتواند پوشش دیداری نیز برای جنگنده ایجادکند.در زمینه حرکتی نیز از سامانه چهار چرخ متحرک و سامانه تعلیق نیمه مستقل برای هرکدام از چرخ ها تعبیه شدهاست. موتور اصلی نذیر یک نمونه برقی است و انرژی آن توسط یک پیشرانه درون سوز تامین می شود.

در زمینه کنترل نیز نذیر از یک دوربین اپتیک گردان روی برجک و یک سامانه مادون قرمز بهره می برد. با بهرهگیری از تیربار سبک 7.62 میلی متری و یا انواع موشک ضد زره و ضد تانک عملا در زمینه حمله هم حرف هایزیادی برای گفتن دارد.حتی اگر انرژی باتری ها و سوخت هم تمام شود، بازهم نذیر با اتکا بر پنل های خورشیدی خود میتواند خود را ازمهلکه برهاند.شایان ذکر است که نمونه 6 چرخ نذیر هم تولید شده که میتواند در دل خود 600 کیلوگرم تجهیزاترا جای دهد.

 

 

قایق پرنده رادار گریز دریایی

محققان مبتکر ایرانی برای نخستین بار موفق به ساخت قایق پرنده شده اند. این شناور پس از رسیدن به سرعتمناسب، از سطح آب فاصله میگیرد و در سرعت بالا و در ارتفاع پرواز می کند. با توجه به جدا شدن شناور از سطحآب نیروی مقاوم هیدرو دینامیکی کاهش یافته و دستیابی به سرعت های بالاتر با وجود موتوری با توان پایین تر رامیسر خواهد کرد.
شکل کلی این قایق پرنده مشابه هواپیما با بال دلتای معکوس است و بدنه آن از طرح قایق های تندرو گرفته شده است.این قایق پرنده رادار گریز است و قابلیت مانور بسیار بالا روی آب، عملیات در آب و هوای نامساعد جوی و پرتابچند موشک همزمان را دارد و میتواند در ارتفاع 20 متری ازسطح آب پرواز کند. سرعت وصف ناپذیر این قایقپرنده کاملا ایرانی هم851 کیلومتر در ساعت یا 221 گره دریایی است. این قایق زیر نظر نیروی دریایی سپاهپاسداران انقلاب اسلامی ایران ساخته شده است.

 

 

جنگنده قاهر 313 

جدیدترین جنگنده ایرانی موسوم به قاهر که شاهکار متخصصین و مهندسین صنایع هوایی ایت بهمن ماه سال 1391رونمائی شد. این پرنده توانایی حمل تسلیحات پیشرفته را دارا بوده و از قدرت تهاجمی بالایی برخوردار است.مراحل ابتدایی تولید تا ساخت حدود سه سال زمان برده است که نشانه عزم جدی و مدیریت قوی برای تولید محصولیجهت حراست از میهن عزیزمان است. طراحی این هواپیما کمترین شباهتی به نمونه های موجود در کشور نداشتهو تنها با برخی از هواپیماهای پنهانکار دنیا شباهت اندکی دارد. مدلسازی این جنگنده در نرم افزارهای طراحی کلاسCAD مانند CATIA که امکان اتصال به ماشین های پیشرفته تولید و نمونه سازی سریع را برای انجام مراحلساخت را دارد انجام شده است. برای دستیابی به فرم بهینه آیرودینامیکی هواپیما، آزمایشهای قاهر در تونل باد انجامشده است. آزمایشهای پرواز فراوان در حدود 1000 ساعت نیز با مدل قابل پرواز قاهر انجام شده است .

تک موتوره بودن هواپیما و تک چرخ بودن ارابه های فرود باعث کاهش مصرف سوخت کلی،سهولت در تعمیر و نگهداری و کاهش وزن این جنگنده شده اشت به طوری که وزن کلی آن بین12 الی 14 تن تخمین زده میشود.اگرچه هنوز درباره پیشرانه قاهر سخنی به میان نیامده است ولی احتمالا از یک پیشرانه توربوفن مهندسی معکوس شده مانند J-85 که در جنگنده F-5 به کار رفته استفاده میشود.وجود دو ورودی هوای مجزا برای موتور به دلیل ایجاد زاویه غیر مستقیم، قابلیت رادارگریزی قاهر را تقویت کرده است.

این جنگنده علی رغم طولی کمتر از 16متر قادر است دو بمب907 کیلو گرمی یا حداقل 1 موشک هوا به هوا R-37 یا PL-12 را در
محفظه حمل تسلیحات خود جای دهد.
پیش بینی میشود که بیش تر تسلیحات قاهر در محفظه داخل بدنه بین دو ارابه فرود اصلی جاسازی شود.جنگنده قاهر از نرم افزاری برای محاسبه سطح مقطق راداری برخوردار است که پیشرفت بسیار مهمی برای بهبود محصولات دفاعی کشوربه حساب می آید.
در کابین خلبان نیز از صفخات نمایش دیجیتالی برای سهولت کنترل پرنده استفاده شده است و همچنین کابین خلبان دید عالی و 360 درجه ایبرای عملیات های کم ارتفاع دارد که در نوع خود بسیار عالی و کاربردی است.
طراحی بال ها و هدایتگر ها نیز به گونه ای انجام پذیرفته که از کمترین سطح مقطع راداری برخوردار باشد به طوریکه شناسانی آن برای
نیرو های دشمن مشکل باشد. استفاده از مواد جاذب امواج رادار نیز تاثیر بسزایی در این مهم داشته است.
امید است با شناسایی استعدادهای این صنعت و فراهم آوردن زمینه های آن، کشور عزیزمان در راستای استقلال و حتی صدور هواپیماهای
رادار گریز گام مهمی بردارد.

 

 

 

 

 

 نظر دهید »

شش دليل بيچارگي انسان در برابر خدا

11 بهمن 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

امير المومنان عليه السلام مي فرمايد"انسان بيجاره است از اين رو كه 1-اجل واخر عمرش پنهان است 2-بيماري هايش پوشيده است.3-عملش نگه داري مي شود.4پشه ي ضعيف اورا به زحمت مي اندازد.5قطره ي آب اگر در راه نفسش بريزد اورا مي كشد.6-عرق او بوي بد پيدا ميكند.(پس ايا سزوار است چنين كسي گردن كشي وسر افرازي نموده وبه خود بنازد.)

بر گرفته از كتاب پندهاي جاويدان اثر محمد محمدي اشتهاردي

 نظر دهید »

مکتب علمی امام جواد علیه السلام

10 شهریور 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

مکتب علمی امام جواد(ع):

یکی از ابعاد بزرگ زندگی ائمه ما، بعد فرهنگی آنها است. این پیشوایان بزرگ هرکدام در عصر خود فعالیت فرهنگی داشته در مکتب خویش شاگردانی تربیت می‏‌کردند و علوم و دانش‌های خود را توسط آنان در جامعه منتشر می‏‌کردند، اما شرایط اجتماعی و سیاسی زمان آنان یکسان نبوده است، مثلا در زمان امام باقرعلیه السلام و امام صادق علیه السلام شرایط اجتماعی مساعد بود و به همین جهت دیدیم که تعداد شاگردان و راویان حضرت صادق علیه السلام بالغ بر چهار هزار نفر می‏‌شد، ولی از دوره امام جواد(ع) تا امام عسکری علیه السلام به دلیل فشارهای سیاسی و کنترل شدید فعالیت آنان از طرف دربار خلافت، شعاع فعالیت آنان بسیار محدود بود و از این‏ نظر تعداد راویان و پرورش یافتگان مکتب آنان نسبت ‏به زمان حضرت صادق علیه السلام کاهش بسیار چشمگیری را نشان می‏‌دهد.

بنابراین اگر می‏‌خوانیم که تعداد راویان و اصحاب حضرت جوادعلیه السلام قریب 110 نفر بوده‏‌اند و جمعا 250 حدیث از آن حضرت نقل شده، نباید تعجب کنیم، زیرا از یک سو، آن حضرت شدیدا تحت مراقبت و کنترل سیاسی بود و از طرف دیگر، زود به شهادت رسید و به اتفاق نظر دانشمندان بیش از 25 سال عمر نکرد!

در عین حال، باید توجه داشت که در میان همین تعداد محدود اصحاب و راویان آن حضرت، چهره‏‌های درخشان و شخصیت‌های برجسته‏‌ای مانند: علی بن مهزیار، احمد بن محمد بن ابی نصر بزنطی، زکریا بن آدم، محمد بن اسماعیل بن بزیع، حسین بن سعید اهوازی و احمد بن محمد بن خالد برقی بودند که هر کدام در صحنه علمی و فقهی وزنه خاصی به شمار می‏‌رفتند و برخی دارای تالیفات متعدد بودند.

از طرف دیگر، روایان احادیث امام جواد علیه السلام تنها در محدثان شیعه خلاصه نمی‏‌شوند، بلکه محدثان و دانشمندان اهل تسنن نیز معارف و حقایقی از اسلام را از آن حضرت نقل کرده‏‌اند. به عنوان نمونه «خطیب بغدادی‏» احادیثی با سند خود از آن حضرت نقل کرده است. هم چنین حافظ «عبد العزیز بن اخضر جنابذی‏» در کتاب «معالم العترة الطاهرة‏» و مؤلفانی نیز مانند: ابوبکر احمد بن ثابت، ابواسحاق ثعلبی و محمد بن مندة بن مهربذ در کتب تاریخ و تفسیر خویش روایاتی از آن حضرت نقل کرده‏‌اند.

منبع:ایسنا

 نظر دهید »

مدافعان حرم ( بخش چهارم )

14 مرداد 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

در فرهنگ متعالی عاشورا در وادی ایثار و در وادی از خودگذشتگی آن یک نام در گستره تاریخ خودنمایی می کند یک نام که همه او را پروانه وار طواف می کنند و گرداگردش در تکاپو و تدارکند و نمی گذارند کمترین المی و ناراحتی ای به او  روا شود ؛ و او کسی نیست جز حضرت زینب سلام الله علیها . همه نهایت تلاش خود را می کنند تا رضایت او را جلب کنند و همه می کوشند تا کوچکترین  گزند به او واردیاید . حریم حرمتش را کسی نگه داشته اند که خود را از حرم های با فضیلت بوده اند . می گویند وقتی می خواست بر شتر سوار شود همه بنی هاشم برای خدمت به او جمع می شدند و با هم رقابت میکردند تا این فیض بزرگ را نصیب خود کنند . 

نویسنده: مرضیه موسی ندوشن 

 2 نظر

بخوان دعای فرج رادعا اثر دارد

06 تیر 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

راوی نقل میکنددر صبح روز بیست ویکمماه رمضان،خدمت امام صادق علیه السلام رسیدموایشان را در سجده یافتم.انقدر سجده ایشان طولانی شد که صدای نفس نفس شان به گوش می رسید.از جمله دعاهاییکه ایشاندر سجده می نمودند،این بود:

«معبودا!فرج ان کسی که فرج تمام اولیایت به دست اوسترا برسان.»

پس چرا ما اینگونه دست به دعا بر نمی داریم؟چرا فقط به فکر خودمان هستیم ؟اگر خداوند فرج امام زمان علیه السلامرا برساند،فرج تمام امامان علیهالسلاموتمام دوستانایشان را رساتده است فرج تمام گرفتاری ها ومشکلات است.

بر گرفته ازکتاب شب های بی قراری/صفحه ی60

نویسنده»دکتر سید محمد بنی هاشمی



 

 

 1 نظر

حاجت امام زمان در شب قدر چیست؟؟؟؟

05 تیر 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

اگر بدانی امام زمان علیه السلام حاجتی دارند که سخت گرفتار آن هستند و روزشان به شب نمی رسد مگر اینکه گرفتاریشان عذابشان می دهد ، فکری برای کمک به ایشان نمی کنی ؟ مگر این زبان حال ایشان نیست که اشک می ریزند و به خداند التماس می کنند و ازدست زمانه و غیبتشان شکایت پیش ائ می برند که :

«بار خدایا به تو شکایت کنم از غیبت و از سختی و گرفتاری روزگار که بر سرم هوار شده است ….»

پس چگونه باید امام زمان علیه السلام از من و تو درخواست کنند که برایشان دعا کنیم تا خداوند فرجشان را برساند ؟مگر به منو تو نفرمودند که  

«برای فرجم بسیار دعا کنید …..»

این زبان حال و درد رنج اربابی است که خود از غیبتش به ستوه به ستوه آمده است و بازهم عین خیالمان نیست ! 1

1:کتاب شب های بی قراری

نویسنده :دکتر سید محمد بنی  هاشم 

صص:36 و 37

 7 نظر

!!!ما منتظريم يا او؟

27 خرداد 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن
!!!ما منتظريم يا او؟
انتظار واژه ایست که فکر هر شنونده را به افقی دور هدایت می کند. واژه ای که مژده تغییر را با خود دارد. واژه ای که برای هر چه باشد، کوچک یا بزرگ، منتظر را بی قرار می کند. واژه ای سراسر شور و التهاب
حال اگر این انتظار از درونی لبریز از رنج و درد شکل گرفته باشد و بر مژده ای بزرگ بشارت دهد، دیگر نمی شود برای آن بهایی تعیین کرد. لحظه هایی که امید را بارها و بارها در ضمیر منتظران به قلیان در می آورد و نصب العین دلهای بیدار، قرار مي گيرد. و اینجاست که انتظار قداست میگیرد و هر لحظه، انتظار منجي عالم كشيدن گويي عبادت بي انتهايي براي مستضعفان می شود

مظلومان چشم انتظار، ستم ديدگان اميدوار، از نفس افتادگان در كوران دود و آتش و كينه ي زمانه، همه در جستجوي يك حقيقتند و آن را انتظار مي كشند.
همه ادیان و مذاهب و ملل علی رغم تفاوتهای فراوان بر یک اصل اتفاق دارند و آن چیزی نیست جز گسترش عدالت در سراسر گیتی، همه بر این باورند که دادگستری خواهد آمد و بی داد را ریشه کن خواهد کرد.
حتی ابداع کنندگان بی بصیرت ثقیفه نیز بر این اصل اتفاق دارند و به آن معتقدند و باور دارند که دادگری عدالت گستر ظهور خواهد کرد و جهان را سراسر نور خواهد نمود.
آري!! نوري خواهد آمد
آن زمان كه ظلمت سراسر گيتي را فراگرفته باشد
وقتي خواهد آمد كه همه بندگان خدا از ظلم به ستوه آمده باشند
و در اين درياي بي كران غم و اندوه، انتظار، ديگر وصال معشوقي و دلداده اي به تنهايي نيست، بلكه دارويي است براي درد بي درمان جامعه ای دلمرده و پریشان
!!!نعمتي بزرگ نزول خواهد كرد و خزائن زمين آشكار خواهد شد و مومنان از جيب هم خرج خواهند كرد، بي هيچ اكرايي
!!ولي آيا اين همه نعمت بي هيچ متاعي نازل مي شود؟ و با هر هرزگي و لاابالي گري، در ظرف كثيف جامعه جاري مي گردد؟
باورش كمي مشكل است، و داورش بسيار نكته گير، و ما غافليم از اينكه اين انتظار به تنهايي براي وصال يار كافي نيست و اين است كه نمي شود حتي حدس زد زمان تحقق آن را

شوراین انتظار وقتی به نهایت میرسد که نه عاشق میداند کی به سر خواهد آمد و نه معشوق، و همه در این دایره سرگردانند.
!!و اينجاست كه بايد پرسيد آيا فقط ما منتظريم؟
آيا فقط انتظاري از طرف عاشق براي معشوق است؟
آيا يك طرف نياز است و يك طرف ناز؟
:راستي باورش سخت است كه اينگونه باشد وقتي گفته اند
.اين انتظار آن زمان به سر خواهد آمد كه عاشقان آماده باشند، وقتي خواهش آنها از اعماق وجودي سراسر پاكي و طراوت برخيزدوقتي زمينه ساز اصلي حضور معشوق را، در تقلاي عاشق قرار داده باشند و وقتي دعا و خواهش منتظران، راه را براي حضور منجي باز مي كند، آنجاست كه بايد گفت: « بخوان دعاي فرج را دعااثر دارد
وقتي بدانيم او نيز چه ميزان بر اين وصل لحظه شماري مي كند، ديگر نمي توان گفت ما منتظر او هستيم، بهتر است بگوييم او منتظر ماست.
اوست كه به انتظار نشسته است تا ما زمينه را آماده كنيم. ولي همه مي دانيم و او نيز مي داند دعاي برخاسته از وجودي كه غرق گناه است به هدف اجابت، اصابت نخواهد كرد
منت گذار بر دل ما، يار و يار باش
لختي مبيت سينه ي اين بي قرار باش
وقتي دعاي ما ره او باز مي كند
گويي مقدرش شده، چشم انتظار باش

نوشته شده توسط :مرضیه موسوی ندوشن 
 1 نظر

چراجمعه را عید باید گرفت ؟!

27 خرداد 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

چرا جمعه را عيد بايد گرفت؟!
ذهنم هميشه درگير اين حقيقت بود كه چرا جمعه را بايد عيد گرفت؟
مگر جمعه چه فضيلتي بر روز هاي ديگر هفته دارد؟ شنبه يا جمعه چه تفاوتي دارد؟ چه فضيلتي در جمعه نهفته شده كه اين همه ارج و قرب بدست آورده است؟ زمان با زمان چه فرقي دارد؟
جواب را وقتي دريافتم كه شنيدم جمعه، روزيست كه عاشق ترين انسانها به انتظار معشوقه اي مي نشينند.
معشوقه اي كه روز وصالش را به جمعه وعده داده اند.
و اين وعده چقدر بزرگ است كه مي شود روز تحقق آن را قرنها عيد گرفت و از اين انتظار غرق سرور بود.
انتظاري كه گفته اند شوريست در باور و باوري شور آور
انتظاري كه نه تنها اميدي براي حضور يك فرد است، بلكه اعتقادي قوي براي برقراي حكومت عدل الهيست، و تنها دليل ابراز وجود مستضعفان، روزيست كه دست لايزال الهي از آستين بيرون خواهد آمد و پرچم حق را در رفيع ترين جايگاه به اهتزاز در خواهد آورد.
باور كنيد براي روزي به اين بزرگي اگر تا روز رستاخيز هم عيد بگيريم و در انتظار آن صبر و قرار از دست بدهيم هنورز كافي نيست.
روزي كه خانه ي دل ما غرق نور شد
عيدي نوشته اند كه سنگ صبور شد
هر جمعه عيد اهل يقين گفته اند چون
با انتظار قائم ايشان مرور شد
دلمردگان آتش و دود و فلز، نويد
زين عشق سينه غرقه ي بحر غرور شد
يك گل اگرچه گفته نويد بهار نيست
اين گل و ليك، جمعه به جمعه كرور شد

نوشته شده توسط :مرضیه موسوی ندوشن

 3 نظر

مولای ما!!!

27 خرداد 1395 توسط مرضيه موسوي ندوشن

                                             

مولاي ما !!!!
مولای ما ! بیداد گران بر این باور راسخند که این گردونه بدون گرداننده در گردش است
مولای ما ! آشنا ترین رایحه عصر برايشان بوی خون و تفریح کودکانشان ذبح انسان شده است
مولای ما ! مظلوم بر ظلم دیدن عادت کرده و ظالم بر ظلم کردن اصرار دارد
مولاي ما ! بر همه ي بیداد ها تن داده ایم و بر آن عادت کرده ایم
مولاي ما ! آيا زمان آن نرسيده است كه تيغ در نيام آرميده ي ذوالفقار بغرد و بر لشكر فساد و تباهي حمله ور شود؟
مولاي ما ! آيا زمان آن نرسيده است كه وعده خدا محقق گردد و عفريت ياس از دلهاي مظلومان كوچ كند؟
مولاي ما ! آيا در اين آشوب غدارگي، نوبت نمايش قدرت لايزال الهي فرا نرسيده است؟
مولاي ما ! آيا دل زمين تحمل اين همه بيداد و ظلم را دارد؟
مولای ما ! تو خود ميداني دلهایمان را زنگار گناه پوشانده و آئينه وجودمان سياه گرديده است و از اين درماندگان و در راه ماندگان اميد حركتي ظفر آفرين و دعايي مستجاب نمي شود داشت.
پس مولاي ما ! تو خود دعا كن كه صاحب زمان و مكاني، تو خود دعا كن كه قطب عالم امكاني
تو خود دعاكن…
دلهايمان پاك شود و لقمه هايمان بي شبهه گردد، تا دعايمان اثر كند
تو خود دعا كن…
تا از منجلاب فتنه آخرالزمان به سلامت عبور كنيم
تو خود دعا كن…
تا در تو در توي زندگي آنچنان مشغول نشويم كه عشق را در ازاي لقمه اي نان معامله كنيم
تو خود دعا كن…
تا در فساد آشكار شده در دريا و خشكي به خاطر كرده هاي مردم، پاك دامن بمانيم
تو خود دعا كن…
بتوانيم آنچه را ديگران بعيد مي دانند، ما نزديك و دست يافته شده احساس كنيم
تو خود دعا كن…
كه خدا رحم كند بر بيچارگي ما، و ما ابزار تعطيلي احكام نازل شده در كتاب نباشيم
تو خود دعا كن…
كه بيايي وگرنه از دلهاي پاي بند در خاك اميدي به اوج گرفتن در آسمان نمي شود داشت

نوشته شده توسط :مرضیه موسوی ندوشن

 نظر دهید »
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

یاس کبود

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • فاطمه الزهرا
  • ندای منتظران
  • سخن بزرگان
  • بهداشت در اسلام
  • امام زمان
    • دلنوشته به امام زمان(عج)
  • شعر مهدوی
  • زندگی نامه بزرگان
  • ولایت
    • غدیر
  • مذهبی
  • مذهبی
  • مدافعان حرم
  • انقلاب اسلامي
  • دلنوشته
  • دلنوشته
  • شمس الشموس علي ابن موسي الرضا
  • اقتصادي

Random photo

مشرق ساغر

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس